Peugeot-Citroen вярва в сливането с Fiat Chrysler

Според главния изпълнителен директор на френската група процесът върви в срок

Peugeot-Citroen вярва в сливането с Fiat Chrysler

Снимка: Pixabay/Колаж

976 ~ 1 мин. четене

Главният изпълнителен директор на PSA Group Карлос Таварес заяви, че е уверен в успешната сделка по сливането на френския производител на автомобили и италиано-американският Fiat Chrysler. Според него процесът ще продължи както е планирано и ще създаде синергия за най-малко 3.7 млрд. евро.

„Графикът за сливането с FCA се спазва стриктно“, заяви Таварес на годишното събрание на акционерите на PSA. Той добави, че е уверен, че сделката ще бъде финализирана „най-късно“ през първото тримесечие на 2021 г.

Миналата седмица регулаторите на Европейския съюз по отношение на антитръстовото законодателство започнаха четиримесечно разследване на предложеното сливане, оценено на 50 млрд. долара. Според европейските органи то може да навреди на конкуренцията при сегмента на малките микробуси в 14 страни от ЕС и Великобритания.

Двамата производители на автомобили отказаха да направят отстъпки, за да намалят опасенията на европейския антитръстов регулатор по време на предварителния си преглед на сделката.

Сделката вече получи зелена светлина в САЩ, Китай, Япония и Русия.

Подкрепи Economic.bg