ПФ поиска задължително гласуване за местните избори наесен

От коалицията обаче изразиха резерви спрямо въвеждането на мажоритарен елемент на парламентарни избори, както и по отношение на въвеждането на електронно гласуване

ПФ поиска задължително гласуване за местните избори наесен

Снимка: БГНЕС

3608 ~ 1 мин. четене
Патриотичният фронт ще инициира промяна в Изборния кодекс и задължителното гласуване да бъде въведено още за местните избори наесен. Това стана ясно от думите на депутата от партията Борис Ячев след разговора с президента Росен Плевнелиев.

От коалицията обаче изразиха резерви спрямо въвеждането на мажоритарен елемент на парламентарни избори, както и по отношение на въвеждането на електронно гласуване.

Представителите на ПФ се обявиха още за засилване на диалога и откритостта на дебатите по предлагания от кабинета план за емитиране на нов дълг до 2017 година.

Парламентаристите подчертаха и „сериозното изоставане в темповете на реформите в сектор „Енергетика" и в съдебната система. От ПФ считат също така, че преодоляването на демографската криза трябва да намери приоритетно място в българската политика, а процедурите за приемане на имигранти от Украйна с български произход трябва да бъдат облекчени.

От Патриотичен фронт споделиха категоричната позиция на държавния глава за необходимостта от модернизация на българските Въоръжени сили, като беше подчертано тежкото моментно състояние на българските Въоръжени сили. От Патриотичния фронт предложиха формирования от състава на Въоръжените сили да участват по-активно в преодоляването на последиците от природни бедствия, а така също и в превенцията срещу масовото изсичане на горски масиви.

Готов съм да чуя всички аргументи по различни потенциални теми, които да бъдат подложени на референдум. Вярвам, че допитването да българския народ ще доведе и до по-висока активност по време на избори, заяви от своя страна президентът Росен Плевнелиев по време на срещата в рамките на традиционния „месец на политическите консултации“ с парламентарно представените политически сили.
Подкрепи Economic.bg