Политическата ситуация задържа имотните инвестиции

Нестабилността обаче не се отразява на жилищния пазар , казва Добромир Ганев от Национално сдружение „Недвижими имоти”

Mнение

Политическата ситуация задържа имотните инвестиции
120 ~ 1 мин. четене
Политическата ситуация в страната се отразява на инвестиционния пазар. Това коментира заместник-председателят на УС на Национално сдружение „Недвижими имоти” Добромир Ганев,

Ганев коментира, че инвеститорите от чужбина, които искат да вложат по-голям обем средства в сектора, изчакват преминаването на зимния период, през който да бъде съставено ново правителство и да се излезе от икономическата нестабилност, свързана с дефицита в бюджета.

„Няколко клиенти през последните седмици обмислят отлагане на своите действия в тази посока, но има и такива, които използват тази ситуация и действат за придобивания”, допълни Ганев пред радио "Фокус". По отношение на жилищния пазар, политическата обстановка не се отразява съществено.

 Това мотивира част от хората, които имат спестявания и са отлагали покупката на жилище, да го направят. Добромир Ганев каза още, че през последните няколко години пазарът на недвижими имоти е стабилен.

Според него за стабилността на пазара важен момент ще бъде политическата обстановка. „Зависи какво ще се случи с усилията на политиците да реализират едно стабилно управление и правителство. Това ще бъде един момент, който вероятно ще бъде много важен за продължаване стабилността на пазара”, допълни Ганев.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"
Подкрепи Economic.bg