Полицията започва засилени проверки за разходки в столичните паркове

Маските стават задължителни, а на едно място не могат да се събират повече от двама човека

Полицията започва засилени проверки за разходки в столичните паркове

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

4511 ~ 1 мин. четене

Започваме засилени проверки за спазване на мерките за физическа дистанция. Целият ресурс на Столичната полиция ще контролира забраните за събиране на хора на едно място и за разходки в парковете и градските градини. Това е организацията, която въвеждаме с директора на СДВР старши комисар Георги Хаджиев. Това написа кметът на София Йорданка Фандъкова в профила си във Facebook.

Продължаваме и проверките на пазарите с екипи на общината, полицията и Столичната РЗИ. За пазарите са задължителни - един вход и изход, дистанция, еднопосочно движение на клиентите и предпазни маски за продавачи и клиенти“, написа още тя.

Кметът призовава всеки, който трябва да излезе от вкъщи, да носи предпазна маска или шал. Припомняме, че от утре това вече е задължително, а заповедта за това е подписана по-рано днес от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

„Борим се заедно с враг, който не виждаме, а пролетта и слънцето създават измамното усещане, че всичко е приключило. За съжаление не е! Анализите на експертите показват, че следващите дни са изключително рискови“, написа още Фандъкова.

Подкрепи Economic.bg