Положителни настроения на Уолстрийт

Корпоративният отчет на най-големия търговец на дребно Walmart надмина прогнозите

Положителни настроения на Уолстрийт

Снимка: Walmart

Вчера преобладаваха положителните настроения на фондовите пазари. Акциите на Уолстрийт бяха подкрепени от отчета на Walmart за изминалото тримесечие и от силното представяне на технологичните гиганти Amazon и Netflix, чиито акции поскъпнаха с по над процент. Позитивизъм имаше и заради търговските преговори между САЩ и Китай и намека на Тръмп да удължи временното примирие между Пекин и Вашингтон, което би трябвало да изтече на 1 март. Ако няма нова дата или споразумение до крайния срок,  САЩ ще увеличи митата върху стоки за 200 млрд. долара от 10% на 25%.

Индексът на сините чипове Dow Jones нарасна с 0.04% до 25 893 пункта. Широкият S&P 500 прибави 0.15 на сто до 2779 пункта, а технологичният Nasdaq скочи с 0.17% до 7485 пункта. Корпоративният отчет на най-големия търговец на дребно Walmart надмина прогнозите за приходи и EPS, а продажбите онлайн са се увеличили през Q4 на 2018 г.

В Европа повечето индекси приключиха търговията на червено заради несигурността около преговорите на САЩ и Китай. Немският бенчмарк DAX нарасна с 0.09 %, а британският измерител FTSE се понижи с 0.56% до 7179 пункта. Парижкият CAC отбеляза спад от 0.16% до 5160 пункта. По-рано през деня HSBC отбеляза разочароващ ръст на печалбата за 2018 г. заради по-високи разходи и разпродажбите при акциите, които са ударили бизнеса ѝ.

Доходността по 10-годишните и по 30-годишните американски държавни ценни книжа отчете спад до 2.646% и 2.99%, за сметка на златото, което достигна 10-месечен връх, като поскъпна до 1344,80 долара за тройунция, посочва дневният бюлетин на "Елана Трейдинг".

Акцентите днес

FOMC Meeting Minutes

В 21:00 часа българско време ще бъде публикуван докладът от заседанието на Федералния резерв с подробна информация за позицията на Комитета за открития пазар по отношение на паричната политика на Банката. Възможно е публикуването на Протокола да предизвика известна волатилност на валутните пазари и по-специално при двойките, съдържащи в себе си щатския долар.

Финансови отчети за Q4

Днес основаната в Бирмингам Lloyds Banking (LLOY) ще публикува финансовите си отчети преди старта на търговията. Една от Големите четири клирингови банки се очаква да обяви приходи в размер на 4.62 млрд. и печалба на акция EPS 0.02.

Инструменти на фокус

Walmart - Дневна

Дневната графика на американския търговец показва движение във възходящ канал, който ограничи силното поскъпване на акциите след изнасянето на финансовите отчети за последното тримесечие на 2018 г. преди старта на търговията. Котировките не успяха да се повишат до 105 долара, но макар и да върнаха, се задържаха на по-високо ниво спрямо предходния ден. Очакваме слабо понижение, което ще бъде ограничено до психологическите 100 долара на акция, където имаме и подкрепа, която до скоро беше съпротива.

EUR/USD – 8 часова

На най-търгуваната валутна двойка й предстои да тества 50-периодната си средна, а индикаторът Стохастик навлиза в зоната на разпродажбите над 80 пункта. Успешен пробив на съпротивата ще изпрати котировките до 1.1400 с потенциал за достигане на стойности до горната граница на канала около 1.1450, но при понижение очакваме двойката да срещне подкрепа при 1.1250, което да се използва за продажба и евентуално след това – за покупка на по-изгодни цени.

Oil US – Дневна

От началото на годината петролът постепенно се бори със загубите от декември и ноември, като през последните дни котировките се задържат около съпротивата при 38.20% от Корекцията на Фибоначи около 55.50 долара, без да правят по-утвърдително движение. За покупка бихме препоръчали да се изчака изкачване над 56.50 долара за барел.

Dow Jones – Дневна

Индустриалният бенчмарк на САЩ стартира впечатляващо годината, повишавайки се с над 11%. Множеството зелени свещи формират възходящ канал, чиято долна граница съвпада с 50- и 200-дневните средни на индекса. Осцилаторът Стохастик се намира в зона на прекупен пазар и очакваме понижения в близките няколко сесии, които ще могат да се използват за покупка на по-изгодни цени в краткосрочен план с цел 26500 пункта.
Коментари: 0