Получихме признание, че българите могат да правят автомобили

Наградите на сп. \"Икономика\" показват лидерите, които намират вярната посока, казва Илия Терзиев, изпълнителен директор на \"Литекс Моторс\" и носител на наградата \"Мистър Икономика 2013\"

Получихме признание, че българите могат да правят автомобили

Снимка: Икономика

4205 ~ 2 мин. четене
Татяна Явашева Автор: Татяна Явашева
За мен призът "Мистър Икономика", който получих през миналата година, е признание от българи, че българи могат да направят завод за автомобили. Това каза пред сп. "Икономика" Илия Терзиев, изпълнителен директор на "Литекс Моторс" и носител на наградата "Мистър Икономика 2013".

Според него традицията за връчване на наградите "Мистър и Мисис Икономика" е важно да продължава, защото това е добър начин да се види, че има хора с увереност в бизнеса, че има лидери, които умеят дори в трудни времена да намират вярната посока и да водят своите компании напред. "Хубаво е, че има добри примери, които да са образец, на който и други да се опрат, когато търсят правилната стъпка", добавя големият победител в миналогодишното издание на конкурса.

"Предизвикателства за нас има всеки ден, а трудностите са свързани с общата икономическа ситуация в страната, както и със ситуацията в банковата ни система. През тази година излязохме на международните пазари, а това е трудоемък и тежък процес, който, вярвам, ще доведе до благополучие за нашата компания, както и за българското производство. Постигаме конкурентоспособност заради факта, че българските младежи са достатъчно квалифицирани. От момента, в който направихме първата копка на завода за автомобили, апелът ми е "Изберете българското!".  Предлагаме високотехнологични решения, съответно продуктът ни е с по-висока добавена стойност, която остава в България. И най-важното - младите хора също остават в България, а не се насочват към Терминал 2", добавя Терзиев.

"Като цяло 2014 г. е противоречива. Призивът ми е политиците да се обърнат към бизнеса и да го подкрепят, а не да му пречат. Тази година е време за промени и сега е моментът да се смени и чипът на българските политици", завършва изпълнителният директор на "Литекс Моторс".


Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"


Подкрепи Economic.bg