Поляците искат да напуснат Великобритания след Brexit

В страната има над 850 хил. поляци

Поляците искат да напуснат Великобритания след Brexit
216 ~ 1 мин. четене

Полските мигранти, които живеят и работят в Лондон, имат желание да напуснат Великобритания след оттеглянето й от ЕС, пише Financial Times.

В момента страната е дом на близо 850 хил. поляци. Това "група" хора, която е обогатила града, технологичните компании, консултантската индустрия и е работила за модерен Лондон, пише вестникът. Но сега много от тях искат да преосмислят плановете си за бъдещето, тъй като след референдума изведнъж се чувстват нежелани.

"За много образовани хора е по-добре, ако това се случи по-рано, отколкото по-късно. Те се връщат. Виждам го, когато говоря с моите приятели, "- каза Яцек Весквски, специалист в голяма европейска банка. Според него, Полша не само предлага най-добрите условия за живот, но също така и възможност за по-добра реализация.

Според изданието, представителите на полската професионална и работническата класа във Великобритания изпитват общо чувство на безпокойство, след като британци гласуваха да напуснат ЕС. Отбелязва се, че поляците, които никога не са изпитвали каквато и да е дискриминация, сега са много чувствителни към актове на вандализъм срещу автомобили с полски номера, както и към неуспехите на своите съграждани да вземат ипотечен и дългосрочен заем.

Подкрепи Economic.bg