Правителството одобри 50-те лева за пенсионерите през септември

Малката сума ще бъде получена както от хората с пенсия от 1200 лева, така и тези със 141 лева

Правителството одобри 50-те лева за пенсионерите през септември

Всички над 2.1 млн. пенсионери в България, независимо дали получават пенсия на сегашния таван от 1200 лева, или социална пенсия от 141 лева, ще получат през септември от държавата по 50 лева допълнително. Тези пари бяха обещани от министър-председателя Бойко Борисов преди месец, като той ги причислява към държавните икономически мерки за справяне с кризата, предизвикана от правителствените мерки срещу разпространението на Covid-19.

Общо бюджетът ще задели 106 млн. лв. за добавките през септември. Същата сума беше преведена по сметките на НОИ и за август, планирано е по още 50 лв. и за октомври.

„Парите още днес ще бъдат преведени по сметките на НОИ. За втори пореден месец ще помогнем на най-уязвимите български граждани. Предвиждаме да отделим същата допълнителна сума и за октомври. Ситуацията в света не е лека и ние продължаваме с нашите действия, за да може да окажем подкрепа на всеки един българин“, каза премиерът по време на днешното онлайн правителствено заседание.

Припомняме, че откакто София и много други градове са блокирани от антиправителствени демонстрации, Министерският съвет не заседава присъствено.

Коментари: 0