Пренасити ли се пазарът на iPhone

Анализатори очакват спад на продажбите през 2016 г.

Пренасити ли се пазарът на iPhone
От няколко дни анализатори усилено коментират, че следващата година няма да е толкова успешна за iPhone, както предходните. Според тях Apple ще претърпи спад при продажба на смартфони за първи път в историята си. 

Според Кети Хуберти, анализатор в Morgan Stanley, продажбите ще са с 6% надолу заради пренасищането на пазара и курса на долара. Данните показват, че единствено в Китай всяка година има ръст на търсенето на iPhone през последното тримесечие на годината.  Към момента Apple заема второ място в света по брой продадени смартфони, като iPhone носи над половината от приходите на компанията, пише TechNews.

Благодарение на новите продукти и услуги приходите на компанията ще нараснат и през настоящата година, казва още Хуберти. 

На 1 декември Credit Suisse разработи доклад, в който се посочва, че Apple е намалила своите поръчки на компоненти през ноември, а това се смята за сигнал, че търсенето на iPhone 6S се е забавило.

JP Morgan пък понижи прогнозата си за продадените бройки на iPhone за последното тримесечие на годината от 75-80 млн. до 75-77 млн., предава Bloomberg. 
Коментари: 0