Президентът: Доверие не се печели с протести, а с качество и прозрачност

Румен Радев се среща с представители от Камарата на строителите, които днес излязоха на протест

Президентът: Доверие не се печели с протести, а с качество и прозрачност
Моето доверие и доверието на обществото няма да бъде спечелено с протести, декларации и пресконференции, а с качество и прозрачност. Това заяви президентът Румен Радев в началото на срещата си с представители на Камарата на строителите, които излязоха днес на протест. 

„Това за мен означава да има целесъобразни и с голяма обществена значимост проекти, да има прозрачни и честни обществени поръчки, такива условия, че всеки лев да отива по предназначение, контролът да бъде принципен, всеобхватен и безкомпромисен, нормативната база да ви позволява да изпълнявате дейността си по най-добрия начин в една реална и здрава конкурентна среда“, коментира президентът. 

По думите му за решението на проблемите в строителния бранш е от изключително значение изпълнителната власт.

Радев добави, че Камарата на строителите  е била една от първите организации, които приел в началото на своя мандат, защото е воден от убеждението, че дейността им е от огромно значение. Не можем да говорим за модерна държава без развита и съвременна инфраструктура, подчерта държавният глава.

„Българите от своя страна очакват да пътуват безопасно, по сигурни пътища, които да не се ремонтират веднага след въвеждане в експлоатация, да не се срамуват от изгледа на населеното място, в което живеят“, подчерта президентът.

„Президентът ако има данни, че работим скъпо и некачествено, да ги предостави“, заяви председателят на Камарата на строители инж. Илиян Терзиев.
Коментари: 0