Приемната на МТСП вече е \"едно гише\"

Тя работи всеки делничен ден от 08:00 до 17:30 часа

Приемната на МТСП вече е \

Снимка: МТСП

4424 ~ 1 мин. четене

Приемната на Министерството на труда и социалната политика, в която се обслужват граждани, вече е обединена. В нея „на едно гише“ ще бъдат обслужвани граждани от експерти на различните агенции към министерството – Агенцията за социално подпомагане, Агенцията по заетостта, Държавната агенция за закрила на детето и Главната инспекция по труда, съобщават от министерството.

 Работата на едно гише ще предостави възможност за улесняване и синхронизиране на дейности по случаи, които са гранични и изискват компетентността на експерти от различните агенции. Така например, хората, които получават социални помощи, ще бъдат обслужвани и от експерти на Агенцията по заетостта, като целта е по-бързо да им бъде намерена работа или да бъдат включени в обучение или преквалификация.

Приемната за граждани в сградата на Министерството на труда и социалната политика работи всеки ден с работно време от 08:00 до 17:30 часа.

По време на официалното откриване на зала "Пресцентър“ в сградата на министерството вицепремиерът и министър на труда Ивайло Калфин заяви, че се работи по въвеждане на проекта за интегрирана приемна в цялата страна. Освен в София, пилотно такива центрове ще бъдат въведени и на още няколко места, където работата на агенциите ще е обединена за улеснение на гражданите.

Подкрепи Economic.bg