Приключи третият кръг от преговори за новата програма „Еразъм+“

Българският еврокомисар Мария Габриел благодари на преговорните екипи

Приключи третият кръг от преговори за новата програма „Еразъм+“

Третият кръг от преговори за бъдещата програма „Еразъм+“ е приключил, става ясно от публикация във Facebook на българския еврокомисар, Мария Габриел. Тя изрази благодарност към преговорните екипи на Европейския парламент и на Финландското председателство на Съвета на ЕС „за конструктивната дискусия в третия кръг преговори“.

„Признавам усилията и духа на сътрудничество на екипите, постигнали значителен напредък на техническо ниво. Много е важно съзаконодателите да постигнат бързо политическо споразумение, за да се осигури добра подготовка на изпълнението на програмата. Трябва да определим и подготвим нови действия, да работим с органите на държавите членки и да публикуваме покани за предложения, за да позволим проектите да стартират в началото на учебната 2021 г., написа Габриел.

Тя добави, че милионите млади европейци се нуждаят от програмата да пътуват, да опознават нови култури, да трупат знания и опит. „Това е от съществено значение в труден контекст на нарастващи неравенство, поляризация и разпокъсаност на обществата ни. Преговарящите екипи могат да разчитат на мен за постоянен диалог и сътрудничество в по-нататъшните преговори“, каза еврокомисарят.


Коментари: 0