Тревожни вести за новия iPhone 8 долетяха от Тайван и Япония

Някои прибързано обявиха, че се повтаря сценарият с \"гърмящия\" Galaxy Note 7

Тревожни вести за новия iPhone 8 долетяха от Тайван и Япония
7632 ~ 2 мин. четене

Притеснителни вести за новия iPhone 8 долетяха от Тайван и Япония, които породиха съмнения за първи признаци, че може да се повтори кошмарния сценарий на „гърмящия“ Samsung Galaxy Note 7 отпреди година. В някои чуждестранни и родни медии се появиха заглавия, че два смартфона iPhone 8 Plus вече са експлодирали при зареждане. Действително проблем с батериите им е бил установен, но се оказва, че той не е причинил избухване на устройствата, а само разтваряне на корпуса.

Явно е, че поне два iPhone 8 Plus смартфона са били доставени с повредени батерии, уточнява изданието BGR, изтъквайки че устройствата все пак не са избухвали. Според информацията батериите са се подули и това е причинило разтваряне на корпусите им.

Жената, която е закупила 64-гигабайтов iPhone 8 Plus, е разказала пред cnBeta, че е започнала да зарежда устройството с оригиналния кабел и адаптер. Три минути по-късно е забелязала, че предният панел започва да се надига нагоре и постепенно се е разтворил.

По своята същност това представлява предпазен механизъм, внедрен именно за да предотврати експлодиране на батерията. Все още не е ясно каква точно е причината за задействането на „надуваемия“ механизъм.

Факт е обаче, че проблемът е възникнал с чисто нов смартфон iPhone 8 и това няма как да не донесе черни точки за Apple. Компанията тепърва ще разследва случая и вече е взела устройството за анализ.

Подобен случай е възникнал и в Япония, където на клиент е бил доставен iPhone 8 Plus с вече отделен екран. Запознати коментират, че единственото нещо в смартфона, което може да изтласка дисплея по такъв начин, е батерията.

Батерията в iPhone 8 Plus е произведена от Amperex Technology Limited (ATL), се казва в The Next Web, които се позовават на непотвърдена информация. ATL беше един от двамата доставчици на батерии за Galaxy Note 7, което според някои е причина за безпокойство.

Трябва да се отбележи обаче, че става дума а два изолирани случая, поне засега. Освен това бе установено, че проблемите с експлодиращите Note 7 устройства бяха породени от дефектния дизайн на Samsung. 

Коментари: 0