Продават средновековно италианско село за 23 млн. евро

Офертата включва общо 59 имота и една църква

Продават средновековно италианско село за 23 млн. евро

Преди дни италианският вестник "Кориере дела сера" публикува материал, свързан с различни гръцки острови за продан. Ако обаче не искате да инвестирате в имот в Гърция, то се появи нова интересна оферта, пише сега вестникът, цитиран от БТА.

Срещу скромната сума от 22,8 милиона евро можете да си закупите малко селце в Италия. Името на селото е Постиняно.  То е част от община Селано в провинция Перуджа, а областта е Умбрия.

Обявата за продан се е появила в сайта на британската агенция за недвижими имоти Джаскън Стопс енд Стаф. В нея се говори, че се продават общо 95 стаи и 87 бани.

Офертата включва общо 59 имота и една църква - всички определени като обекти от исторически интерес от италианското министерство на културните ценности. Продава се и един ресторант, наречен Червената къща”.

Общата площ на продаваните имоти е 4785 квадратни метра. Повечето от жилищата са с площ от 60 до 190 квадратни метра. Всички имоти неотдавна са били реставрирани по проект на двамата италиански архитекти Матео Скарамела и Дженаро Матачена.

Постиняно едно време е бил замък с прилежащи къщи, построен през 11-12 век, според експерти.

Коментари: 0