Продажбите на iPhone в Китай с двуцифрен ръст през декември

През цялата минала година компанията предлагаше отстъпки

Продажбите на iPhone в Китай с двуцифрен ръст през декември

Снимка: Unsplash

616 ~ 1 мин. четене
Продажбите на iPhone в Китай през декември бележат двуцифрен ръст, като са скочили  повече от 18% на годишна база, сочат официални правителствени данни, представени днес. Apple е доставила около 3.2 млн. телефона в Китай през декември, показват данни на Китайската академия за информационни и комуникационни технологии и изчисления на Reuters.

Това значително надхвърля доставените 2.7 млн. устройства година по-рано.

След пиковия период през 2015 г. продажбите на iPhone в Китай започнаха да намаляват поради фактори, включително по-дълги цикли на надграждане и конкуренция от страна на мести производители.

Продажбите на Huawei Technologies Co Ltd процъфтяват, докато в чужбина компанията е изправена пред политически натиск от Вашингтон заради технологията си. През третото тримесечие на 2019 г. китайската компания държи 42% от продажбите на нови устройства в Китай, според изследователската фирма IDC.

През цялата 2019 г. Apple предлагаше отстъпки и схеми за финансиране, насочени към увеличаване на продажбите в азиатската държава, припомня агенцията. При последното отчитане на финансовите резултати изпълнителният директор Тим Кук предположи, че подобни инициативи са успешни за привличане на повече китайски потребители.

Apple планира да пусне следващия си тримесечен финансов отчет в края на януари.
Коментари: 0