Променят временно движението на влаковете между София и Перник

Причината е ремонт на железопътния път

Променят временно движението на влаковете между София и Перник

Снимка: Economic.bg

Движението на всички влакове в участъка между София и Перник ще бъде променено до 21 декември заради ремонтните дейности по железопътния път, които се извършват в между спирка Метал и гара Драгичево, съобщиха от НКЖИ.

Всички влакове, които преминават в участъка на извършвания ремонт в интервала от 09:30 ч. до 16:40 ч., ще продължават да се движат София-Драгичево-София и Благоевград-Перник-Благоевград. За клиентите на националния железопътен превозвач, които пътуват с тези влакове, ще бъде осигурен превоз с автобуси в участъка между гарите Перник и Драгичево. 

В дните 12-и, 13-и и 14-и декември превозът с автобуси ще се извършва между Перник и Владая, поради ремонти в района на гара Драгичево. По тази причина на посочените дати влаковете от и за София ще се движат София-Владая-София.

Международният бърз влак № 361 от София за Солун, ще продължава да тръгва по-рано от редовния си график от Централна гара София и ще пътува по обиколен маршрут през гарите Разменна и Храбърско.

Всички пътнически и бързи влакове, които се движат в сутрешните и вечерните часове, ще преминават в участъка на извършвания ремонт с намалена скорост, затова ще бъдат въведени промени и в графика им на движение.

Предприетите мерки за ограничаване на скоростта и трансбордиране са свързани със сигурността и безопасността на пътуващите.

Плановият ремонт на железния път ще доведе до повишаване на скоростта от 60 км/ч на 95 км/ч, намаляване на времепътуването и повишаване комфорта при пътуване.

Коментари: 0