Публикуването на споразумението за Brexit е отложено

Все повече съпартийци на Мей настояват за оставката ѝ след обещанието ѝ за \"ново споразумение\"

Публикуването на споразумението за Brexit е отложено

Снимка: БТА

2381 ~ 1 мин. четене

Вчера британският премиер Тереза Мей каза пред Камарата на общините (Долната камара на британския парламент), че проектът на споразумението как Великобритания ще напусне ЕС (споразумението за Brexit) ще бъде публикуван утре. Днес обаче британското правителство обяви, че представянето на документа се отлага за началото на юни, пише BBC.

„Ще уведомим Камарата на общините кога ще бъде публикуван законопроектът на Споразумението за оттегляне“, обясни депутатът от управляващата Консервативна партия Марк Спенсър.

Решението да се отложи представянето на споразумението за Brexit идва след оставката на председателя на парламентарната група на Консервативната партия Андреа Лийдсъм. Тя заяви, че не вярва подходът на правителството да доведе до успешно напускане на Европейския съюз (ЕС).

Мей продължава да е подложена на натиск от собствените си депутати да подаде оставка, след като обеща да им представи „ново споразумение за Brexit“. Няколко министри също заявиха, че Мей не може да остане на премиерския пост.

Коментари: 0