Пуснаха в продажба първия в света лаптоп с безжично зареждане

Новата технология обаче не е неразделна част от новото устройство

Пуснаха в продажба първия в света лаптоп с безжично зареждане

Първият в света лаптоп с безжично зареждане вече е в продажба. За неговата нова технология обаче трябва да се плати като за допълнителна екстра, пише изданието The Verge.

Dell Latitude 7285 е устройство от типа „2 в 1” – неговият екран може да се откачи от клавиатурата и да се използва като таблет. Диагоналът на дисплея е 12 инча.

Причината цената на лаптопа да бъде по-висока с безжично зареждане, е че той не е таблет, в който технологията е вградена, а се добавя чрез клавиатурата. Компанията използва прикрепяема клавиатура, която се продава отделно, като безжична основа за зареждане. 

Един от недостатъците на устройството е, че клавиатурата не може да бъде заредена предварително, докато е отделена от екрана, а освен това не може да се използва върху метални повърхности.

Dell продава Latitude 7285 на цена от 1199.99 долара, като клавиатурата и подложката за безжично зареждане струват още 549.99 долара. Най-евтината конфигурация е с процесор Intel Core i5-7Y54, 128GB SSD диск и 8GB РАМ-памет.

Коментари: 0