Путин: Безотговорно е да обещая да променя Русия за една нощ

Той заяви, че е много важна мощната гражданска дейност и отговорност, особено в сегашните условия, в ситуация на трудни вътрешни и външни предизвикателства

Путин: Безотговорно е да обещая да променя Русия за една нощ

Снимка: БТА

Днес Централната избирателна комисия обяви окончателните резултати от президентските избори в Русия. В тях са участвали 67% от руснаците, над 73 млн. граждани. Над 56 милиона граждани гласуваха за сегашния държавен глава, повече от 76% от гласоподавателите. Това е най-високото ниво на подкрепа в историята на нашата страна.

Така започна речта на руския президент Владимир Путин, който говори след обявяването на окончателните резултати.

Той заяви, че е много важна мощната гражданска дейност и отговорност, особено в сегашните условия, в ситуация на трудни вътрешни и външни предизвикателства, пред които страната е изправена.

„Добре знам и нашите проблеми. Вие, гражданите на Русия, справедливо говорите за спада в доходите, недостатъците в здравеопазването, жилищните и комуналните услуги и други области. На първо място виждам във вас високо доверие и надеждите за промяна към по-добро. Надявам се, че тази оценка е свързана с вече свършената работа. С тези положителни резултати, които вече сме постигнали заедно през предходните години”, коментира държавният глава, цитиран от ТАСС. 

Според Путин миналите постижения не са достатъчни и страната се нуждае от настоящ пробив. В активното участие на изборите той каза, че е видял подкрепа и готовност от страна на гражданите това да се случи. „Разбирам моята колосална отговорност пред гражданите на Русия,  пред страната! Всичко, за което говорих в предизборната кампания, трябва да се случи”, добави той.

Руският президент иска проблемите на гражданите да бъдат решени възможно най-скоро и добави, че ще се стреми към това. Но би било абсолютно безотговорно да обещая да направя всичко това веднага, точно сега, да се промени всичко за една нощ.

Той добави, че страната се нуждае от последователни, дълбоки промени и стъпки, които ще имат трайно положителен ефект както днес, така и в бъдеще.

Обещанията, които той даде са създаването на нови работни места, увеличаване ефективността на икономиката, увеличаване на реалните доходи на гражданите и намаляване на бедността. Приоритет са и развитието на инфраструктурата и социалната сфера: образование, здравеопазване, решаване на екологични и жилищни проблеми, подобряване на градската страна. И всичко това се основава на мощен технологичен пробив, който трябва да постигнем”, добави президентът.

По думите му програмата му за развитие на страната има консолидиращ и общонационален характер и трябва да обедини всички.

Коментари: 0