Путин и Тръмп проведоха първи телефонен разговор

Двете държави ще работят за сближаване на отношенията

Путин и Тръмп проведоха първи телефонен разговор
196 ~ 1 мин. четене
Владимир Путин и Доналд Тръмп са провели първи телефонен разговор и са си обещали да изградят нов вид отношения между САЩ и Русия, изградени на „взаимно уважение“. Това бе обявено официално от Кремъл след приключването на разговора в понеделник вечер.

Според информацията, цитирана от големите международни медии, руският президент и новоизбраният държавен глава на САЩ са се съгласили, че сегашните отношения между двете държави са „незадоволителни“. Те ще работят за развитие на търговските и икономическите взаимоотношения, както и за борбата с международния тероризъм.

Те са се съгласили също така да останат в постоянен контакт и да организират двустранна среща в първия възможен момент.

Екипът на Тръмп е потвърдил информацията. От там посочват, че Путин е пожелал на Тръмп "успех в изпълнението на предизборната програма“ и е отбелязал, че е готов да изгради партньорски диалог с новата администрация относно принципите на равенство, взаимно уважение и ненамеса във вътрешните работи на всяка от страните.

Тръмп на свой ред е изразил възхищението си от Путин, като е повторил септемврийския си коментар, че руският държавен глава "е далеч по-добър лидер от нашия президент".

Путин върнал комплимента, като заявил, че Тръмп е "изключителен човек, талантлив, без съмнение".
Подкрепи Economic.bg