Путин и Тръмп се очаква да обсъдят Северна Корея, Сирия и Украйна

Двамата лидери ще присъстват на срещата на APEC на 10 и 11 ноември

Путин и Тръмп се очаква да обсъдят Северна Корея, Сирия и Украйна

Американският президент Доналд Тръмп и руският му колега Владимир Путин е планирано да се срещнат в петък на срещата на високо равнище на икономическата организация Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (APEC), пише Russia Today. Това е казал помощникът на Путин по външните въпроси Юрий Ушаков.

По-рано Дмитрий Песков, говорителят на Кремъл, заяви, че както руската, така и американската администрации са ангажирани с организацията на двустранната среща.

Миналата седмица самият Тръмп направи предположение, че може да се срещне с Путин. Американският лидер коментира, че срещата му с руския му колега ще е много важна, тъй като Русия може да помогне в кризата на Корейския полуостров, както и за решаване на кризата в Сирия. „Путин е много важен, защото те (Русия) могат да ни помогнат със Северна Корея. Те могат да ни помогнат със Сирия. Трябва да говорим за Украйна”, заяви Тръмп пред Fox News на 3 ноември.

И двамата държавни глави ще вземат участие в 25-тата международна среща на APEC, на която Виетнам ще е домакин на 10 и 11 ноември.

Коментари: 0