Путин: Русия не планира да води война с никого

Той обаче предупреди други държави да не се забъркват в конфликт с Москва

Путин: Русия не планира да води война с никого

Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия не планира да води война с никого, но иска да разубеди други държави да се забъркват в конфликт с Москва, предаде агенция ТАСС днес.

Путин направи коментарите в интервю за ТАСС, от което руската информационна агенция започна да пуска части от 20 февруари насам. Коментарите, излъчени днес, бяха включени в шести епизод с части от интервюто, съобщава Ройтерс.

Публикуването на забележките на Путин идва на фона на нарастващото напрежение в сирийския регион Идлиб, където Русия подкрепя сирийските правителствени сили срещу Турция.

По-рано турският президент Реджеп Тайип Ердоган поиска от Путин да не се намесва в конфликта между турските войски и сирийската правителствена армия.

„Казах на Путин: оставете ни един на един с режима, ние сами ще направим каквото е нужно“, заяви Ердоган в Истанбул преди дни, цитиран от РИА Новости. 

Припомняме, че миналата седмица военен удар в Сирия доведе до смъртта на 33-ма турски военни, а турските власти обещаха ответен удар и поискаха помощ от Запада.

След случая Ердоган обяви, че ще пусне множество бежанци към Европа, което доведе по повишаване на напрежението по границите с България и Гърция. Днес министър-председателят Бойко Борисов отива в Анкара, където ще се срещне с турския президент, за да обсъдят въпроса.

Малко по-късно днес от турското президентство обявиха, че Ердоган ще бъде в четвъртък в Москва за среща с Путин по темата Сирия.
Коментари: 0