Путин си тръгна преждевременно от срещата на Г-20

Руският държавен глава бе критикуван остро заради кризата в Украйна

Путин си тръгна преждевременно от срещата на Г-20
128 ~ 1 мин. четене

Руският президент Владимир Путин си тръгна преждевременно от срещата на страните от Г-20, която се проведе в Брисбейн. Той се сблъска с острите критики на Запада заради украинската криза, предаде AFP.

Путин напусна срещата преди разпространението на финалното комюнике. Неговото тръгване бе предшествано то трудни разговори в кулоарите на форума с германския канцлер Ангела Меркел и британския премиер Дейвид Камерън.

Американският президент Барак Обама и премиерите на Канада и Великобритания – Стивън Харпър и Дейвид Камерън на свой ред отправиха остри критики към Русия заради политиката й в Украйна.

От своя страна Владимир Путин заяви, че Русия не иска да се усложнява ситуацията. „Искаме Украйна най-сетне да стъпи на краката си“, добави той.

Руският държавен глава се оплака пред медиите, че не е удовлетворен от двустранните срещи, тъй като събеседниците му го обвинявали за неща, които са извън контрола му. Въпреки разминаването между позициите на Русия и останалите страни, Владимир Путин  каза, че атмосферата на форума е била „конструктивна“ и похвали домакина – австрийския премиер като добър модератор на срещата.

През втория ден на срещата на Г-20 акцент бе увеличаването на икономическия растеж. Лидерите на най-развитите икономики в света се споразумяха за мерки, които да повишат общия им икономически растеж с 2,1% до 2018 г.


Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"

Подкрепи Economic.bg