Райфайзенбанк с нова централа в София

Банката се мести в „Експо 2000 Офис Парк“

Райфайзенбанк с нова централа в София
4502 ~ 1 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

Централата на Райфайзенбанк (България) вече се помещава в нова сграда в София. Актуалният адрес на мениджмънта, всички бизнес отдели, централната администрация, както и дружествата-собственост на Райфайзенбанк у нас е на територията на бизнес комплекса „Експо 2000 Офис Парк“ на бул. „Никола Вапцаров“ 55 в столицата, съобщиха от банката.

Освен новата 8-етажна сграда, в рамките на същия комплекс банката разполага и с допълнителна сграда, където са разположени други бизнес звена, както и банков клон. Тя се намира в широкия център на столицата, като по този начин цялата централна банкова администрация е леснодостъпна за клиентите.

„Изключително се радвам, че под моето ръководство се преместихме в новата централа на Райфайзенбанк. За мен е важно, че успяхме да осигурим  максимално добра работна среда за нашите служители и вярвам, че това ще е основата за динамично развитие във всички сегменти, което сме планирали занапред“, заяви главен изпълнителен директор на банката Оливер Рьогл.

Над 400 служители вече работят в новооткритата банкова централа, а общо двете сгради помещават близо 900 експерти от 65 отдела и дирекции на Райфайзенбанк и 4 дъщерни дружества от банковата групата.

Проектът на новата сграда е базиран на съвременните концепции за „зелени“ енергоефективни сгради. Предвидени са автоматични системи за контрол на климата в помещенията, както и специална система, контролираща консумацията на енергия. Частичните зелени фасади и озеленен покрив са в съответствие с концепцията за чиста околна среда. Новооткритата сграда разполага с подземен паркинг с 56 места и удобен паркинг за клиенти.

Коментари: 0