Разпродажбите на „Черния петък“ може да доведат до поскъпване на акциите

Щатските борси останаха затворени през изминалия ден по случай Деня на благодарността

Разпродажбите на „Черния петък“ може да доведат до поскъпване на акциите

Снимка: Pixabay

Щатските борси останаха затворени през изминалия ден по случай Деня на благодарността. В Европа борсите завършиха с понижение, след като инвеститорите останаха притеснени относно развитието на сделката за Brexit и ситуацията с италианския бюджет. Бенчмаркът DAX се раздели с близо процент до 11138.49 пункта, докато търговията в Лондон изпрати FTSE 100 ни 6960.32 пункта. В четвъртък щатската валута изгуби позиции спрямо основните си конкуренти, докато еврото и британският паунд поскъпнаха в резултат на предварителна сделка, която очертава бъдещите отношения между еврозоната и Великобритания. Цената на златото поскъпна в четвъртък покрай слабия долар, а петролът се търгуваше малко под цената на отваряне при 53.92 долара за барел покрай данните за високите запаси за петрол в САЩ 

Акценти днес: Черен петък

Последният ден на седмицата е традиционния Черен петък, който дава начало на празничния сезон в САЩ. В този ден се очаква засилена покупателна активност на населението, покрай огромни намаления по магазините. Покрай разпродажбите през черния петък търговците на дребно регистрират големи приходи, от които може да се очаква поскъпване на акциите.

Walmart – Седмична 

Един от водещите търговци на дребно Walmart направи втори неуспешен опит за поскъпване над $110, при който се формира по-нисък връх. Последвалото поевтиняване би трябвало да бъде ограничено от 50 седмичната средна около $93. Въпреки формираното движение от индикатора MACD, което подсказва за понижение на цената, очакваме ограничаване на загубите. Големите приходи, които традиционно се генерират от разпродажбите покрай черния петък би трябвало да подкрепят цената и да видим отскачане и нов опит за възстановяване на възходящото движение.

GBP/USD – 4 часова

Валутната двойка се плъзга по нивото на подкрепа около 1.2766 откъдето дойде силно импулсно движение и поскъпване до 1.29 с пробив на 50 периодната средна. В момента цената остава заключена между подвижната средна и възходящата линията на съпротива. Възможност за влизане в дълга позиция имаме при пробив над тренд линията около 1.29 с цел поскъпване до стойности над 1.30.

OilUK – 4 часова 

След достигане до годишен максимум при цена над 86 долара за барел, петрола сорт Брент пое в отрицателна посока, при което се формира силен низходящ тренд. Текущата консолидация дава възможност за влизане в къса позиция с цел достигане на цена от $60. При движение под 50 периодната средна низходящия тренд остава в сила.

Dow Jones – Седмична   

Индустриалният индекс на САЩ проби под 50 седмичната средна, което му оказа допълнителен натиск. Стойността на индекса се намира на прага на зона на подкрепа между нивата 23126 – 24176 пункта, което може да ограничи низходящото движение. Сигнал за продажба, образуван от индикатора Стохастик ще даде възможност за тест на подкрепата, като пробив под нея би довело до силни разпродажби.
Коментари: 0