Разширяваме бизнеса си извън рамките на България

Успешната бизнес формула е труд и постоянство, казва носителят на награда \"Мистър и Мисис Икономика\" в категория \"Енергиен сектор\"

инж. Теодор Осиковски, главен изпълнителен директор на \"Енергоремонт Холдинг\":

Разширяваме бизнеса си извън рамките на България
Автор: Александра Сотирова

Благодаря на УС на КРИБ и списание „Икономика” за тази изключителна чест да бъда номиниран и избран за първата награда в тази категория. В сериозен сектор като енергетиката, тя е огромен престиж и признание за труда ми през изминалите 20 години, в които съм част от този сектор, от неговото развитие и промяна. Тя е и отличие за работата ми в УС на КРИБ, в който съм вече втори мандат и уважението и отношението на колегите в него. Наградата е голяма изненада за мен и съм искрено развълнуван да я получа. Оттук нататък статуетката ще тежи много, защото тя е нещо, което не се получава само за една вечер и за един ден. Наградата е авторитет и ще тежи за всички останали години напред и винаги трябва да бъдат давани за пример тези, които преди това са я получавали.

Успешната бизнес формула е труд и постоянство. За нашия сектор е важно да има ясен ръководител с ясни задачи и срокове. „Енергоремонт” е компания, която в последните 15 години промени коренно своя облик, работейки в нови отрасли. За нас 2016 г. беше изключително важна, защото разширихме бизнеса си извън рамките на България, с откриването на представителства в Близкия Изток и Абу Даби. Там направихме много големи инвестиции и очакваме сериозни резултати през 2017 г. Следващата година предстои да довършим това, което сме започнали през тази.

Когато се работи в България, има една споделеност в бизнеса, но като се излезе извън рамките на страната, си абсолютно непознат като субект. Това означава, че трябва да докажеш професионализма си, да спечелиш доверието на новите партньори и да бъдеш постоянен. Надявам се да покажем, че всички неща, които вече сме доказали в България, можем успешно да правим и навън. 

Коментари: 0