Ремонтът при тунел „Витиня“ ще приключи в края на 2020 г.

Останалите ремонти по магистралата ще приключат до средата на декември, заяви Петя Аврамова

Ремонтът при тунел „Витиня“ ще приключи в края на 2020 г.
Ремонтите по магистрала "Хемус" ще приключат до средата на декември, но този в тунел "Витиня" ще продължи до края на 2020 година. Това каза в парламента министърът на регионалното развитие Петя Аврамова. Тя отговори на въпрос на народния представител Николай Иванов относно ремонтните дейности и ограничаването на движението по автомагистрала „Хемус“, цитира БТА. 

„Хората остават с впечатление, че ремонтът се прави бавно“, коментира Иванов и апелира за контрол на качеството и на сроковете на строителните работи.

Така предпоставки за задръствания по коледните и новогодишните празници ще останат само при тунел „Витиня“. В момента там се работи по лявата тръба, а дясната вече е обновена. До края на годината по план трябва да приключат други два ремонта на аутобана – този между 393 и 400 км към Варна, както и този по виадукт „Коренишки дол“.

По време на парламентарния контрол Аврамова заяви, че ресорното министерство обмисля проект за разширение на автомагистрала „Тракия“ в участъка между Пловдив и София в двете посоки. 

„Автомагистрала "Тракия" е отесняла в участъка между София и Пловдив в двете посоки и се налага да бъде разширена“, обяви от парламентарната трибуна министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, но допълни, че разширяването и в момента не е приоритет.
Коментари: 0