Revolut стартира в САЩ до края на 2019 г. в партньорство с Mastercard

Финтех приложението се разраства глобално

Revolut стартира в САЩ до края на 2019 г. в партньорство с Mastercard

Снимка: Revolut.com

964 ~ 2 мин. четене
Финтех приложението Revolut ще започне да издава своите карти в САЩ до края на годината, като за това ще си съдейства с единия от лидерите при разплащанията Mastercard, съобщиха двете компании във вторник. Партньорството помежду им ще даде възможност за издаване на карти на всеки пазар по света, където се приема Mastercard.

Новината идва близо месец след тази за новата глобална сделка на Revolut с Visa, според която мобилното приложение се ангажира да издава предимно карти с този бранд в рамките на глобалната си експанзия. Британският финтех обяви неотдавна, че стъпва на 24 нови пазара, сред които Австралия, Бразилия, Канада, Япония, Нова Зеландия, Сингапур и САЩ.

Днешното обявление за партньорство с Mastercard потвърждава, че двата бранда ще си партнират по отношение на най-малко 50% от всички съществуващи и бъдещи издадени Revolut карти в Европа. 

Отвъд Европа, споразумението също ще даде възможност на Revolut да постигне своите амбиции в световен мащаб. В основата им е предлагането на финансови услуги на потребителите в САЩ, а до края на годината двата бранда съвместно ще пуснат първите Revolut решения на американския пазар. Глобалната експанзия също ще даде възможност на Revolut да достигне до пазари в Азиатско-Тихоокеанския регион и Латинска Америка, в това число Австралия, Сингапур, Япония, Нова Зеландия, Бразилия и Мексико.

„Като стартиращ партньор на Revolut, Mastercard има важен принос за нашия успех и днешното споразумение ще ни даде възможност да постигнем амбициозната си цел да предлагаме иновативни финансови и платежни решения на потребители от целия свят”, коментира  Ник Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut, който определи стартирането в САЩ като „важна стъпка“

„Разширяването на Revolut в глобален план ще даде възможност на милиони повече хора да се възползват от приемането на Mastercard в световен мащаб и революционните финансови услуги на Revolut“, казва от своя страна Майкъл Мийбах, главен продуктов директор в Mastercard. 

Партньорството ще даде възможност на Revolut да внедри някои от най-новите технологии на Mastercard в рамките на своите продуктови предложения, като първоначален пример за това е Mastercard платформата Send.

Само в Европа Mastercard е партньор на избор за повече от 60 дигитални банки и финтех компании, като броят се удвои през последните две години и свидетелства за стратегията на компанията да работи с финтех партньори от самото им създаване. Start Path Mastercard, към който Revolut се присъедява през 2016 г. като стартъп, е програма, която позволява на стартиращите технологии на по-късен етап бързо да развият мащаба си чрез несравним достъп до технологиите, експертните решения и глобалните партньорства на Mastercard.
Подкрепи Economic.bg