Ryanair отлага новата политика за багажа

Като част от новите правила авиокомпанията вече намали цената на чекирания багаж и увеличи килограмите му

Ryanair отлага новата политика за багажа
4337 ~ 1 мин. четене

Нискотарифната авиокомпания Ryanair ще забави новата си политика за багажа на пътниците. Според новите правила, обявени през септември, само клиентите, които плащат допълнителни 5 евро за приоритетно качване на борда или за закупили билет Plus/Flexi Plus, ще могат да вземат две чанти със себе си в самолета. 

На останалите клиенти ще бъде позволено да вземат на борда само една по-малка чанта (35см х 20см х 20см), а втората по-голяма (55см x 40см x 20см и тегло 10кг) ще бъде поставена безплатно в багажното отделение на самолета. За целта пътниците ще се редят на две опашки - приоритетни клиенти с две чанти и неприоритетни.

Промяната трябваше да бъде въведена от 1 ноември 2017 г., но от компанията решиха да я отложат до 15 януари 2018 г.

Причината е, че ирландският превозвач иска да даде на клиентите повече време да се запознаят с промените и да се приспособят към тях, особено по време на натоварения Коледен период.

Целта на промяната е да се намали броят на закъсненията на полетите, дължащи се на прекалено многото пътници, които носят по две чанти ръчен багаж.

Като част от новата политика Ryanair вече намали цената на чекирания багаж от 35 на 25 евро, като междувременно размерът му се увеличи от 15 на 20 килограма, съобщиха от компанията. Цената е по-ниска само при закупуване на багаж по време на резервацията. Регистрираните чанти, направени след времето на резервацията или на летището, ще се таксуват 40 евро.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg