Ryanair сериозно намали цените за багаж

Пътниците ще спестяват до половината от сегашната такса

Ryanair сериозно намали цените за багаж

Най-голямата нискотарифна авиокомпания в света – Ryanair, обяви драстично намаление в цените на регистрирания багаж на своите полети. Опростен е и броят на опциите за таксуване – от 108 на 6.

Така, пътуващите на полети до 2 часа ще спестяват до 50% от досегашната такса за багаж, а на полетите до 3 часа – до 17%, в зависимост от количеството багаж, което превозват. Намаление няма само на полетите над 3 часа.

Таксите ще бъдат такива, независимо дали багажът се закупува още по време на резервацията на билета или се добавя в последствие. Цените няма да се променят и според натовареността на сезона, както беше досега.

Ryanair е една от най-големите авиокомпании с най-ниските тарифи. Услугите на компанията използват над 106 млн. пътници по света. До момента авиокомпанията пътува до 200 летища в 31 страни по света. Ryanair има 83 бази в Европа и 360 самолета. Маршрутите до България към този момент са 52. 

През 2016 г. компанията ще достигне до 180 млн. пътници. Предвижда се мащабен ръст на българските пътници - до 1,6 млн. души. 

Коментари: 0