С новите влакове ще се стига за 3 часа и половина от София до Бургас

Според директора на холдинга скоростите по определени трасета вече са 160 км/ч

Владимир Владимиров, директор на „Холдинг-БДЖ“:

С новите влакове ще се стига за 3 часа и половина от София до Бургас

Снимка: Economic.bg

6958 ~ 1 мин. четене
Автор: Вероника Тонева
Благодарение на новите 41 електрически мотриси, които предстоят да бъдат купени от БДЖ до 2021 г., както и заради подобряването на жп инфраструктурата, времето за пътуване от София до Бургас ще бъде намалено до 3 часа и половина. Това каза главният изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ“ Владимир Владимиров в интервю за Economic.bg.

Според директора на холдинга скоростите по определени трасета вече са 160 км/ч. „Със спасяването на БДЖ и с увеличаването на скоростите, закупуваме нови мотрисни влакове, които ще дадат повече собствен приход, ще се увеличи конкурентоспособността и железниците ще бъдат много по-близко до очакванията на клиентите. До Бургас например очакваме да се пътува за 3 часа и половина, с 4 спирки, в момента, в който имаме новите мотрисни влакове“, каза Владимиров.

Очаквайте цялото интервю с Владимир Владимиров в понеделник, 30 април. Там директорът на холдинга разказва пред Economic.bg за дълговете през годините, плановете и целите на БДЖ, дигиталните технологии в дружеството и скандалите около него.


Подкрепи Economic.bg