Съкратените от Христо Ковачки миньори блокираха пътя за Слънчев бряг

От април до сега освободените работници от мина \"Черно море\" не са получили никакви пари

Съкратените от Христо Ковачки миньори блокираха пътя за Слънчев бряг
Съкратените работници от мина „Черно море“, собственост на Христо Ковачки, ще блокираха пътя от Бургас за Слънчев бряг. Причината е, че те не са получили дължимите заплати и обещетения, след като мината беше затворена, а хората – съкратени. Ефективната стачка започна в 8 часа в сряда пред рудника. В последствие миньорите се преместиха на основния път Бургас – Каблешково, предаде Нова телевизия. Блокадата на пътя за морския курорт бе предвидена за 10 часа, но по информация на националното радио това се е случило час по-рано.


"Като цяло никой от нас не знае колко още има да получава като крайна сума. При освобождаването ни на никого от нас не бе предоставен документ за сумата, която работодателят ни дължи. С това изплащане на възнагражденията на порции, ние не можем да изчислим получената сума, както и какво още имаме да получаваме от мината", обясни пред телевизията Стефка, която допреди четири месеца работела в мина "Черно море".

Хората твърдят, че от месец април, когато изненадващи бяха съкратени близо 240 души, все още не са получили нито заплатите си, нито обезщетенията, които са обещани от ръководството на фирмата.
Коментари: 0