Samsung определи кога ще пусне сгъваемия Galaxy Fold

Моделът имаше технически проблеми при първото си обявяване през април

Samsung определи кога ще пусне сгъваемия Galaxy Fold
1648 ~ 1 мин. четене
Първият сгъваем смартфон на Samsung - Galaxy Fold, ще бъде пуснат в продажба през септември на избрани пазари, след като стартирането беше забавено заради проблемите с екрана, съобщиха от компанията. Южнокорейската компания се надява, че неговият дългоочакван сгъваем телефон ще съживи продажбите ѝ. През април обаче, когато първоначално трябваше да бъде пуснат моделът, се появи дефект с екрана по време на тестовете.

Закъснението струва на Samsung продажби, които биха могли да осигурят ръст в приходите по време на бавния летен сезон.

Компанията заяви, че е направил подобрения в почти 2 000-доларовият телефона и е провел финални тестове. Промените включват укрепване на пантите, за които ранните тестери установиха, че са проблемни.
„Доверието на потребителите в Galaxy Fold значително се влоши. Ако Samsung успее да продаде 300 000 устройства през тази година, това може да бъде прилична производителност, предвид закъснението“, каза Ким Йънг-уу, анализатор в SK Securities.

Samsung заяви по-рано, че планира да направи най-малко 1млн. Fold телефона през първата година, в сравнение с общо 300 млн. телефона, които произвежда средногодишно.

Най-големият производител на смартфони в света определя сгъваемия дизайн като бъдеще в сегмент, който след 2007 г., когато беше пуснат първият iPhone на Apple Inc, не изненадва с нищо нови откъм дизайн.
Китайският си конкурент Huawei Technologies Co Ltd също представи сгъваем телефон - Mate X, който се очаква да влезе в продажба също през септември.

Samsung все още разговаря с мобилни оператори по целия свят, за да вземе решение за подробностите около продажбата на Fold, съобщи пред Reuters източник, запознат с въпроса.
Подкрепи Economic.bg