Samsung планира да инвестира $11 млрд. в южнокорейски LCD завод

Целта им е да произвеждат по-модерни екрани

Samsung планира да инвестира $11 млрд. в южнокорейски LCD завод

Снимка: БТА

Енея Георгиева Автор: Енея Георгиева
Samsung Display, дъщерна компания на Samsung Electronics, обмисля да инвестира 13 трлн. вона ($11 млрд.) за модернизиране на южнокорейски завод, произвеждащ течнокристални дисплеи (LCD). Целта им е да произвеждат по-модерни екрани, съобщи Reuters, цитирайки агенция Yonhap.

Южнокорейската компания за дисплеи, която е и доставчик на Apple Inc, ще обяви инвестицията през следващия месец, пише Yonhap, позовавайки се на свои източници от индустрията, като не спомена времева рамка за инвестицията.

Говорителят на Samsung Display, които разполагат с два производствени обекта за LCD дисплеи в Южна Корея и един в Китай, заяви, че нищо в бъдещите им инвестиционни планове не е решено.

Наблюдава се засилена конкуренция между производителите на панели в Южна Корея заради по-малкото търсене на LCD за телевизори и смартфони, както и преминаването на основните клиенти към органични светодиодни панели (OLED).

През август Samsung Display заяви, че готви спиране на една от производствените си линии за LCD в Южна Корея поради проблеми със снабдяването.

Миналата седмица от компанията обявиха, че са стартирали програма за съкращаване на служители в местната производствена линия, заради нарастващите финансови загуби. Samsung Electronics заяви, че е похарчила 500 млрд. вона за своя бизнес с дисплеи в периода април-юни.
Коментари: 0