Samsung прави сгъваем телефон

Той може да се появи на пазара още догодина

Samsung прави сгъваем телефон
3962 ~ 1 мин. четене

Южнокорейският технологичен лидер Samsung планира да произвежда сгъваем смартфон, стана ясно от публикуван нов патент на компанията. Според непотвърдени източници телефонът може да се превърне в реален продукт още следващата година, съобщава онлайн изданието CNET, цитиран от Vesti.bg.

Смартфонът има специална панта, която позволява на устройството да е сгъва през средата. Отпред тя няма да е видима, а ще е под гъвкав екран, подобен на тези, които Samsung използва и сега за смартфоните от серията Edge.

В разгънато положение телефонът ще има лека извивка, което може да го направи по-удобен за използване. 

Това е поредният патент на Samsung за сгъваем телефон. Компанията от много време експериментира с тези устройства и търси начини да ги направи реалност.

Една от пречките е липсата на сгъваеми батерии и дънни платки. При сгъване на телефона през средата обаче, този проблем практически се заобикаля. Компонентите могат да се поставят в двете части на корпуса.

Евентуален такъв модел ще означава завръщане на модата на сгъваемите мобилни телефони тип "мида". Те бяха много популярни преди навлизането на смартфоните. 

За сега компанията не е коментирала слуховете и не потвърждава намеренията си. Въпреки това очевидно тя продължава да работи активно в тази сфера. Преди дни стана ясно, че и Apple е патентовала подобно устройство. Това е още един признак, че двете компании смятат да се конкурират и в този сегмент на пазара.

Подкрепи Economic.bg