Samsung представи „умен“ часовник с LTE мобилна връзка

Galaxy Watch ще се конкурира с Apple Watch

Samsung представи „умен“ часовник с LTE мобилна връзка

Снимка: Samsung

Преди броени часове Samsung анонсира своя смартфон Galaxy Note 9 от най-висок клас. Заедно с него производителят на мобилни устройства представи и един изцяло нов продукт - „умния“ часовник Galaxy Watch. С него корейският гигант ще се опита да се намести на пазара на носимите устройства и да се конкурира с американския си съперник Apple. 
Две са отличителните черти на Galaxy Watch, стана ясно вчера по време на Unpacked събитието на Samsung в Ню Йорк. Това са животът на батерията – компанията твърди, че с едно зареждане тя може да издържи до четири дни, в зависимо от размера на часовника, и кръглият и въртящият се панел, позволяващ контрол на устройството без използването на сензорния екран.   


Другото характерно за Galaxy Watch е фитнес фокусът, уточнява още Business Insider. Така например в часовника ще има инсталирани 39 различни упражнения, автоматично ще може да открива шест от най-често срещаните тренировки и ще има технология за проследяване на съня. 


Часовникът е водоустойчив, което означава, че може да се носи при плуване. Той е сертифициран за издръжливост по военен стандарт със стъкло от Corning® Gorilla® Glass DX+ и водещата в индустрията водоустойчивост до 5 атмосфери. Това позволява дълготрайно ползване, независимо от околната среда. 
Часовникът идва в три цвята – сребърно, черно и розово злато. И два размера – 42 мм и 46 мм. Първият ще се продава 330 долара, а вторият за 350 долара. 


Една от версиите на Galaxy Watch ще има и LTE свързаност. Това означава, че потребителят спокойно може да осъществява повиквания или просто да слуша музика например, без да е нужно да свързва часовника си със своя смартфон. Този с мобилна връзка обаче няма да е достъпен за продан до края на годината.
Часовникът ще може да се зарежда безжично на новата безжична зарядна подложка Duo на Samsung, която е синхронизиран и за смартфон. 


Както и предишните Smartwatch на Samsung, и Galaxy Watch ще работи с операционна система Tizen, характерна за „умните“ часовници на бранда. 
В България Galaxy Watch ще се появи на пазара от 7 септември 2018 г., информираха от пресцентъра на компанията у нас. 
Коментари: 0