Samsung с 5G и 6 камери, или как ще бъде почетен 10-я юбилей на Galaxy S

Компанията може да представи накуп цели четири устройства догодина

Samsung с 5G и 6 камери, или как ще бъде почетен 10-я юбилей на Galaxy S

Снимка: БТА

Десетият юбилей на серията Galaxy S на Samsung се очаква да бъде отпразнуван повече от подобаващо – с четири смартфона със завидни подобрения. Според актуална информация в The Wall Street Journal, освен вече коментираните три нови устройства, на пазара може би ще се появи още едно. 

Въпросният четвърти смартфон ще е най-големият от всички и засега носи кодовото име „Beyond X”. Той ще се появи с 6.7-инчов дисплей, шест камери и 5G поддръжка. 

Размерите на другите модели ще варират 5.8- и 6.4-инчови дисплеи. А камерите в тях ще са между общо три и пет (отпред и отзад). 

Изданието посочва още, че Samsung планира да добави и безжично зареждане с възможност за споделяне на енергия с други устройства – опция, която вече е налична в Huawei Mate 20 Pro

Десетгодишнината на Galaxy S много напомня на юбилея на iPhone, включително заради „X” концепцията. И в двата случая се говори за драстична актуализация, засягаща дизайна и технология на цялата гама след това. 

Не е изключено „Beyond X” да се появи и с  дисплей с прорез в горната част. Лансирането на тази нова, но все по-популярна особеност при смартфоните, бе прокарана именно от iPhone X.  

Според WSJ всички четири телефона могат да бъдат обявени още в средата на февруари. Очаква се първите три да стъпят на пазара по-рано от „Beyond X”. Една от причините за отложеното пускане е свързана с 5G. Компанията вероятно ще иска да предложи устройството си в момент, когато новата инфраструктура се е разгърнала на повече места. Засега прогнозите за това се въртят около пролетта на 2019 г. 
Коментари: 0