Samsung съди посланик на марката за $1.6 млн. - използвал iPhone X

Това е руската тв водеща и бивш кандидат за президент Ксения Собчак

Samsung съди посланик на марката за $1.6 млн. -  използвал iPhone X
Не е необичайно знаменитости, на които е било платено да популяризират Android устройства, да бъдат „заловени“ как използват iPhone в ежедневието си. В много случаи те са били уловени в Twitter – като звездата на филма Wonder Woman Гал Гадот.

Но изглежда, че Samsung приема въпроса много по-сериозно от повечето технологични компании: в момента те съдят свой руски посланик на марката за използване на iPhone X, а сумата е повече от масивна - $1.6 млн.

Телевизионният водещ и руски политик Ксения Собчак е лице на Samsung в Русия и по договор се изисква тя да използва смартфон на марката. Но британското издание Mirror съобщи, че дамата е била забелязана в телевизионно интервю да използва конкурентния iPhone X. Тя е направила всичко по силите си, за да прикрие смартфона си с лист хартия, но много хора са го забелязали, което е довело до широко обсъждане в социалните медии. Изданието отбелязва, че това не е първият път, в който Собчак е забелязана да използва iPhone. Тя все още не е коментирала случилото се. Интересно около нея бе, че тя беше кандидат за президент на Русия срещу Путин.

Според AppleInsider  сумата от $1.6 млн., която Samsung  очаква да получи след делото, е осезаемо повече от това, което Собчак е получила за реклама на марката.
Коментари: 0