Samsung слага край на черните тв екрани и в България

QLED телевизорите с новия режим Ambient mode бяха представени през 2018 г.

Samsung слага край на черните тв екрани и в България

Снимка: Samsung

5712 ~ 2 мин. четене
Човек гледа телевизия средно по 5 часа на ден, а през останалите 19 устройството стои безжизнено и черно в ъгъла на стаята. В опит да разнообрази интериора и да го направи по-уютен южнокорейският гигант Samsung разработи режима Ambient mode, придаващ нова функционалност на иначе добре познатите ни уреди. 

Опцията, която бе представена по-рано тази година, засега ще бъде внедрена само в QLED телевизорите от висок клас на марката. Такива модели вече се продават и в България, като цените им започват от около 2 500 лв.  

Променяй дизайна на хола си всеки ден

С функцията Ambient mode вече не е необходимо да избирате с месеци картина, която да се впише в дневната. С новия QLED TV 2018 можете да променяте всеки ден визията на помещението. Режимът дава възможност на човек да се наслаждава на картини или снимки с любими хора например. При желание може да настрои телевизора да му показва прогнозата за времето или някои от вградените декори. Така черния екран се заменя с красиво и цветно допълнение към помещението.  

Само с една настройка

Функцията Ambient mode се настройва много лесно през дистанционното. Всеки потребител може, например, да снима стената, на която е окачено устройството и да моделира декора, посредством апликацията SmartThings през своя телефон. По този начин телевизорът анализира детайлите и текстурата, и генерира визуализация, допълваща пространството. 

Любопитно е, че ако човек избере заложените  в телевизора пейзажи, специална технология в устройството ще направи така, че да адаптира изображението спрямо светлината в помещението. При слънце, картината става по-светла, а при залез или облачно време – планините потъмняват. Това дава и допълнителна представа за метеорологичните условия навън. 

Защото заедно е по-забавно

Отдавна е доказано, че телевизорът играе роля на притегателна сила за семейството да прекарва повече време заедно. От компанията се надяват, че с Ambient mode това вече ще е възможно и при изключено устройство, давайки възможност на хората да прекарват качествено времето си заедно без да се разсейват с различни предавания. 
Подкрепи Economic.bg