Samsung тайно работи върху телефон, който се сгъва като „мида“

Той ще напомня на някогашните сгъваеми мобилни телефони

Samsung тайно работи върху телефон, който се сгъва като „мида“

Снимка: БТА

Samsung се готви да представи второ сгъваемо устройство в началото на идната година. Става дума за луксозен телефон, който се сгъва в компактен джобен размер с форма на квадрат, съобщава Bloomberg. Новината идва на фона на проблемите с първия огъващ се смартфон на компанията Galaxy Fold, чийто пазарен дебют бе отложен заради дефект в екрана. 

Сега се смята, че южнокорейският гигант работи по устройство с 6.7-инчов вътрешен дисплей, който ще се сгъва навътре, подобно на мида, казват запознати с проекта. Според тях Samsung иска да го направи по-достъпно и по-тънко от тазгодишното. 

Стартирането на бъдещия огъващ се смартфон вероятно ще зависи от това как се представя Galaxy Fold, който все още не е видял официално бял свят. Според последните слухове той може да бъде пуснат на пазара в Южна Корея на 6 септември. 

За предстоящия сгъваем смартфон Samsung работи в сътрудничество с американския дизайнер Том Браун, което подсказва стремежа на компанията да се хареса на по-широк кръг хора, включително на интересуващите се от мода и по-луксозни аксесоари, отколкото на технически изкушените. 

Компанията отказва да коментира необявени продукти. 

Иначе, източниците казват, че телефонът ще има селфи камера в горната част на вътрешния дисплей, подобно на тази на наскоро пуснатия Galaxy Note 10. От външната страна ще има две основни камери. 

„Заинтригуван съм да видя дали производител може да достави дизайн „мида“, който ви позволява да го сгънете наполовина като портфейл подобно на някогашните мобилни телефони, като емблематичната Motorola Razr”, коментира Бен Ууд, анализатор CCS Insight. Според него „това е, което светът сигурно чака“. 

Труден е стартът на самртофните със сгъваеми екрани – Huawei трябваше да забави Mate X, Royole Corp. не впечатли рецензентите с FlexPai, а Samsung натрупа черни точки заради дефекта на Galaxy Fold. Както тези, така и конкурентите Xiaomi и Oppo, които пуснаха тийзъри на собствени огъващи се телефони, се надпреварват да бъдат първи на новата пазарна ниша. 

Мнозина залагат големи надежди на бъдещия сегмент в потребителската електроника, който се очаква да предизвика бум. Категорията устройства обещава да комбинира полезността на преносимите компютри, бидейки с по-голям екран, и лекотата на по-малките телефони. 
Коментари: 0