Samsung закрива един от заводите си в Китай

Причината са почти нулевите продажби на смартфони там

Samsung закрива един от заводите си в Китай

Снимка: БТА

Samsung планира да преустанови дейността в един от своите заводи за производство на мобилни телефони в Китай, съобщават от компанията. Причината е, че продажбите на марката в държавата, която е най-големият смартфон пазар  в света, продължават да се влошават на фона на нарастващата конкуренция от страна на по-евтините местни играчи. 

По последни данни делът на южнокорейската фирма в Китай се е свил до едва 1% през първото тримесечие на тази година. За сравнение през 2013 г. Samsung имаше около 13% дял, по данни на анализаторската компания Counterpoint. В следващите години обаче на сцената изгря звездата на Huawei. 

„Като част от постоянните усилия за повишаване на ефективността на нашите производствени мощности, Samsung Electronics стигна до трудното решение да прекрати операциите си в Тянжин“, се казва в изявление на гиганта до медиите. 

Във фабриката работят около 2 600 души, а сега тя ще бъде закрита още до края на тази година. Компанията ще осигури възможност за тяхното прехвърляне в други бази на Samsung. 
Коментари: 0