Саудитски инвеститори преговарят за лондонския хотел Ritz

Исканата сума е най-малко 750 милиона паунда

Саудитски инвеститори преговарят за лондонския хотел Ritz

Снимка: The Ritz London

872 ~ 1 мин. четене
Частна инвестиционна група, представляваща заможни семейства от Саудитска Арабия, води преговори за закупуване на известния лондонски хотел Ritz. Собствениците му – братята-близнаци сър Дейвид и сър Фредерик Баркли, разглеждат оферта от Sidra Capital от Джеда, съобщава Financial Times.

Ritz, един от най-известните имоти в Лондон, не е променял собствеността си от 25 години.

Офертата, отправена за хотела, не е известна, но финансов източник заяви, че братята Баркли искат най-малко 750 милиона паунда. По-рано имаше информации, че исканата от тях сума е 1 милиард.

Процесът за продажба на петзвездния хотел се води от седмици и няколко страни изразиха интерес към него, казва източникът. Продажбата за първи път беше коментирана миналата година, когато братята Баркли започнаха преглед на своите бизнес интереси.

Петзвездният хотел отдавна е символ на висшето общество и лукса. Той е отворен през 1906 г. и е кръстен на своя строител Сезар Риц. Хотелът е бил домакин на редица известни личности, включително комедийния актьор Чарли Чаплин и бившия премиер Дейвид Лойд Джордж.

Саудитската група се е насочила към хотелиерския сектор на британската столица, като по-рано загуби оферта за закупуване на Grosvenor House на Park Lane през 2018 година. Тя вече притежава низ от имоти във Великобритания, включително Kinnaird House, близо до площад Трафалгар.

Sidra също има инвестиции в сгради в Шотландия, отдадени под наем на Sainsbury's, вторият по големина супермаркет във Великобритания, и Travel Lodge на терминал 5 на лондонското летище Хийтроу.

Освен това притежава имоти в САЩ, ОАЕ и Холандия, включително 89 вили от висок клас, които са част от проекта Living Legends (Живи легенди) в Дубай.
Коментари: 0