Създателят на Android представи новия си телефон

Essential Phone ще се конкурира пряко с най-добрите смартфони на Apple и Samsung

Създателят на Android представи новия си телефон
7018 ~ 1 мин. четене

Създателят на операционната система Android най-после представи смартфона, по който работи от известно време и засега оставаше загадка.

Анди Рубин показа първия телефон на новата си компания Essential, който е преминал месеци тестове.

Essential Phone, разбира се, работи с Android, и има някои интересни функции, като категорично е правен с намерението да конкурира директно топ смартфоните на най-големите играчи в бранша - Apple и Samsung.

Първото, което прави впечатление в новия телефон, е екранът - той заема почти цялата предна част на телефона, толкова близо до ръбовете, че се извива край камерата за селфи, пише "Бизнесинсайдър".

Телефонът е модулен, т.е. позволява към него да се добавят различни аксесоари, включително камера за 360-градусово заснемане, която може да се поръча допълнително.

В момента апарат може да се резервира за предварителна продажба на цена от 749 долара, отключен и със 128GB памет, заедно с 360-градусовата камера. Само телефонът струва 699 долара. Но за момента може да се купи само в САЩ.

Апаратът е с процесор Qualcomm 835 и 4GB RAM.

Корпусът е от титан и керамика, предлага се в 4 цвята - "Black Moon" (лъскаво черно), "Stellar Grey" (матово тъмно сиво), "Pure White" (лъскаво бяло) и "Ocean Depths" (лъскаво зелено с бронзови краища). 

Дисплеят е 5,7 инча - по-широк от 5,5-инчовия екран на iPhone 7 Plus.

Задната камера е 13 мегапиксела, а предната селфи камера е 8 мегапиксела. И двете снимат 4K видео.

Коментари: 0