ScyNet е победителят в блокчейн конкурса на CEE Blocк София

В надпреварата участваха повече от 50 блокчейн решения

ScyNet е победителят в блокчейн конкурса на CEE Blocк София
ScyNet е победителят в блокчейн конкурса, организиран от CEE Blocк София в партньорство с Телелинк. Компанията ще получи 250 000 евро инвестиция и бизнес менторство за финалната реализация на проекта си.

ScyNet е децентрализирана мрежа за създаване и обучение на автономни AI агенти, базирана на smart-contracts. Те са част от EU Blockchain Observatory and Forum екосистемата. ScyNet е един от двата ключови проекта на Comrade Cooperative - организация, собственост на разработчици на софтуер и иновации, обединени от обща цел, стремящи се да разработват продукти със стартиращи компании, които да прерастват в успешен бизнес след това.

“ScyNet е проектът, който обещава да създаде повече добавена стойност за блокчейн екосистемата и обществото като цяло и успоредно с това има потенциал да се развие във всяка една от трите ключови за нас области - supply chain мениджмънт, здравеопазване и образование”, коментира Любо Минчев, председател на журито и основател и главен изпълнителен директор на Телелинк.

В надпреварата влязоха повече от 50 блокчейн решения от сферата на образованието, здравеопазването, supply chain мениджмънт и много други интересни области на приложение за новата технология. Деветима финалисти представиха проектите си в рамките на CEE Blocк София на 25 и 26 октомври и бяха оценени от жури в състав: председател на журито - Любо Минчев, основател и главен изпълнителен директор на Телелинк, Божидар Божанов, основател на LogSentinel, Елвин Гури, изпълнителен директор Empower Capital, Иван Житиянов, изпълнителен директор Телелинк Бизнес Сървисис и Росен Иванов, основател BlackPeak Capital. 

Главните критерии бяха иновативност, социална значимост - положително въздействие върху хората и обществото, капацитет на екипа, бизнес модел и пазарен потенциал. ScyNet обединява две от най-вълнуващите технологии, променящи живота ни – Блокчейн и Изкуствен Интелект (AI). 

CEE Blocк София се проведе на 25 и 26 октомври в София Тех Парк и събра топ политици и водещи международни компании. В рамките на форума бяха представени различни гледни точки на експерти от блокчейн общността, технологичната екосистема, академичните среди, консултанти, инвеститори, финансови институции. По време на събитието бяха представени най-добрите практики в блокчейн средата от водещите технологични компании, както и старт-ъпи с работещи продукти и решения, насочени към бизнеса.
Коментари: 0