Северна Корея отново прави тестове с ракети

Днес е бил изстрелян неидентифициран снаряд, съобщиха военните от Сеул

Северна Корея отново прави тестове с ракети

Южнокорейци следят новината на голям екран

Снимка: БТА

456 ~ 1 мин. четене
Северна Корея е изстреляла неидентифициран снаряд в четвъртък, съобщиха военни източници от Южна Корея. Това се случва по-малко от седмица, след като лидерът на Ким Чен Ун ръководи тестването на множество ракети и бойни глави.

Снарядът е бил изстрелян около 16:30 часа. (07.30 по Гринуич) от северозападната част на Сино-ри, на изток, се казва в изявлението на Службата на общинските началници на щаба на Юга. Засега не се съобщават повече подробности.

Миналата седмица Северна Корея изстреля редица ракети и поне една ракета с малък обсег от източния си бряг в океана, като рязко повиши напрежението на Корейския полуостров след неуспеха на преговорите за ядрено разоръжаване между Пхенян и Вашингтон.

В сряда Северна Корея атакува САЩ и Южна Корея, заявявайки, че случката от миналата седмица е "редовна и самозащитна" и отхвърля идеята, че това е акт на провокация.

Южна Корея отговори на действията на Севера от миналата седмица, като призова за прекратяване на действия, които ескалират военното напрежение.

Смята се, че районът, в който е пуснат снарядът от четвъртък, е мястото на ракетната база Родонг, което се ползва за база за изстрелване на ракети със среден обсег на западното крайбрежие на Северна Корея, твърди Вашингтонският мозъчен тръст, Център за стратегически международни изследвания.
Коментари: 0