Ще депортирам всички мигранти, ако стана президент

Доналд Тръмп няма намерение да смекчи позицията си

Ще депортирам всички мигранти, ако стана президент
Кандидатът за президент на републиканците в САЩ Доналд Тръмп обяви, че ако стане президент, имигрантите ще трябва да се приберат в родните си страни и отново да кандидатстват за правото да дойдат в родината му. 

Тръмп за пореден път показа, че няма намерение да смекчи позицията си по отношение на мигрантите. Той е категоричен, че пребиваващите в страната нелегално трябва да бъдат депортирани. 

Сред предложенията му са да бъдат издавани идеологически сертификати за "правилните и благонадеждни имигранти"от други държави, пише Фокус. По думите му така ще се гарантира, че хората, които влизат в страната, споделят ценностите на народа и обичат американците. 

Кандидатът за Белия дом смята, че Мексико трябва да плати на 100% за стена по границата. В щата Аризона той заяви, че ще осигури стената и ще остави открит въпроса за възможното депортиране на милиони нелегални имигранти. 

По-рано Донлад Тръмп се срещна с президента на Мексико Енрике Пина Нието, но двамата не са обсъждали финансирането на стената. Президентът по-късно настоя, че е казал на Тръмп, че Мексико няма да плати. 
Коментари: 0