Siemens откри свой инженерен хъб във Варна

Компанията ще увеличи екипа до 30 души до края на 2019 г.

Siemens откри свой инженерен хъб във Варна

Siemens България откри нов инженерен хъб във Варна. Центърът ще обслужва автомобилната индустрия, като в него ще се разработват и внедряват иновативни системи за автоматизация и цифровизация на производствените процеси на някои от най-големите автопроизводители в света.

Хъбът стартира с екип от 12 души, като броят им ще нараства успоредно с разширяването на дейността. До края на следващата година се очаква служителите да станат 30. За да отговори на високите изисквания на клиентите, екипът на хъба обединява експерти, специализирани в 4 различни профила – инженери проектанти, инженери програмисти, инженери автоматизация – PLC програмиране, както и инженери автоматизация – роботно програмиране.

"Това е изключително значимо събитие за нас, още повече, че се случва в годината, в която компанията отбелязва 140 години присъствие в страната“, заяви главният изпълнителен директор на Siemens България д-р инж. Боряна Манолова по време на откриването в морската столица.

Гости на събитието бяха зам.-кметът на Община Варна Пейчо Пейчев, представители на ръководството на Технически университет – Варна, топ мениджъри от Siemens България,  Siemens Германия и Siemens Австрия и служители на Siemens.

Теодор Маринов представи и основните дейности, върху които ще се фокусира инженерният център. Това са проектиране и внедряване на иновативни системи за автоматизация, управление и визуализация на производствените процеси, участие в интегрирането на място в производството на системи за управление и визуализация, както и програмиране и интегриране на системи за индустриална автоматизация и индустриални роботни системи в специфични производствени процеси.

Зам.-кметът отбеляза, че усилията на ръководството на Община Варна са насочени към развитието на IT сектора и високотехнологичните производства. „Откриването на новия инженерен център на Siemens доказва, че сме на прав път“, посочи г-н Пейчев. Според него сред приоритетите на града са Индустрия 4.0 и създаването на добра бизнес среда за такива производства.

Серхат Таздемир – вицепрезидент на бизнес звеното Automation Solutions for Automotive and Logistics в Siemens AG,  представи визията на компанията за бъдещето на автомобилната индустрия. Той посочи, че това е един от основните сектори, в които Siemens работи, като се спря на портфолиото и решенията на компанията в тази сфера. 

Коментари: 0