АПИ ще даде 200 хил. лв. за ремонтен проект на тунел „Правешки ханове“

Изпълнител е „Виа План“, срокът за изработването му е 150 дни

АПИ ще даде 200 хил. лв. за ремонтен проект на тунел „Правешки ханове“

Снимка: БНТ

Подписан е договорът за изработването на технически проект при предстоящите ремонтно-възстановителни работи на тунел „Правешки ханове“ на магистрала „Хемус“, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Съоръжението, при 54-ти километър на автомагистралата, е с дължина 834 м и е част от трансевропейската пътна мрежа (TENT-T). В експлоатация е от 1999 г.

Въз основа на проекта, който ще бъде изготвен след това ще бъдат предприети необходимите ремонтни дейности.


Стойността на договора за проектиране е 193 062 лв. с ДДС. Изпълнител е „Виа План“ ЕООД. Срокът за изработването му е 150 дни. Предвидено е извършването на геодезически измервания, конструктивно обследване на тунела, при необходимост инженерно-геоложки проучвания и представянето на технически доклад с проектно предложение за ремонтно-възстановителни работи на съоръжението. Целта е да се предвидят всички нужни мерки и дейности, които трябва да се изпълнят в тунел „Правешки ханове“, в съответствие с изискванията на Наредбата за технически правила и норми за проектиране на пътни тунели.

Предстои през ноември т. г. да бъдат сключени и договорите за проектиране на ремонтните работи в тунел „Топли дол“ на АМ „Хемус“ и в „Траянови врата“ на АМ „Тракия“.

Коментари: 0