Ройтерс: Amazon планира да раздели втората си централа в два града

Сред финалистите са Далас, Лонг Айлънд и Арлингтън

Ройтерс: Amazon планира да раздели втората си централа в два града
Amazon.com Inc планира да раздели втората си централа между два града, съобщи Ройтерс, като цитира свой източник, запознат с въпроса. Информацията идва след дълго чакано решение - повече от година компанията води разговори с различни местни власти в САЩ.

Далас, Лонг Айлънд Сити в Ню Йорк и Арлингтън близо до Вашингтон са сред финалистите, с които Amazon продължава разговорите, твърди един от източниците. Той обаче не е посочил кои са двата избрани града и дали останалите остават в състезанието.

Според "Ню Йорк Таймс" двата избрани града са Лонг Айлънд и Арлингтън, в район около града, наричан "Кристал Сити".

Amazon отказа да коментира новината, съобщена първо от Wall Street Journal. Според изданието в двата града ще бъдат разположени по 25 000 нови служители.

Най-големият онлайн търговец на дребно в света предизвика фурор през септември 2017 г., когато обяви, че ще инвестира над 5 млрд. долара, за да създаде "HQ2" (втора централа) в допълнение към основната си база в Сиатъл, и да наеме до 50 000 души.

Една от основните причини за решението на Amazon, която има сателитни операции по целия свят, беше да изпревари конкурентите си в наемането на топ таланти. Конкурсът за втора централа се очаква да й помогне да спечели нови работници в битка с Google на Alphabet Inc и други конкуренти, с които Amazon се състезава в области като облачните и гласовите технологии.
Коментари: 0