Симеонов: Подавам оставка. Така ми диктува съвестта

Вицепремиерът подаде оставка след 26-и ден протести пред Министерски съвет

Симеонов: Подавам оставка. Така ми диктува съвестта

Лично решение е да подам оставка в качеството си на вицепремиер. Причината е продължаващата срещу мен медийна кампания. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов на брифинг в Министерски съвет, след като в медиите излезе информация, че е подал оставка.

"Продължението на тази кампания поставя акцент не върху моята личност в качеството ми на поста, който заемам, а и върху народни представители от НФСБ с частично публикуване на изказване, вадене от контекста и вменяването на вина на мои съпартийци", уточни той и посочи, че от тази медийна кампания се възползват конкретни политически сили.

Симеонов е категоричен, че е взел решението си без въздействие от премиера Бойко Борисов.

„Властта не ми е самоцел. Считам, че най-правилната постъпка в момента е да не създавам проблеми на правителството на ГЕРБ и „Обединените патриоти”, каза още вицепремиерът в оставка. Той бе категоричен, че се оттегля от поста си "с цел да лиши протестите от тяхното основание – поне частично".

„Разбирам това, че не съм добре приет от медийното пространство, защото аз не съм стандартен политик, а човек, който счита, че трябва да бъде деен и ефективен във всичко, с което се захване”, каза още Симеонов.

Коментари: 0